Случвало ли Ви се е да усещате, че не правите достатъчно за някой близък и важен за Вас човек? Че сякаш не успявате да сигнете до него или да покажете отношението си. Е, има „лек“ за това. Има 7 простички магии, които подбутват добрите сили в тази посока.

Не, не са рецапти с отвари и чудати заклинания. Магиите са малки усилия и лично внимание, с които ще дарите хората около Вас, а в замяна... в замяна ще получите любов и доверие.

Не е страшно ако забравяме за малките, но значими прояви на отношение към близките ни. Не е срамно да признаем на себе си, че отделяме повече време на работата и битовизмите, за сметка на хората. Страшно е, ако въпреки осъзнаването, не направим нищо.

Защото проявата на отношение и топлина струват много и се отплащат стократно, а костват нула усилия.

Изберете си една магия и я приложете. Днес, сега.... И наблюдавайте резултатите!

„Вината причинява на душата това, което рака причинява на тялото.“

Пужа Мадан

Вината се характеризира с усещане за тревожност, нещастие и дори непълноценност, които се пораждат от вярване, че с поведението си нараняваме друг човек. Вината е емоция. Негативна, изсмукваща и неконструктивна емоция, вменена ни от някой друг.  Усещането за вина ни кара да мислим за другия и да се фокусираме върху неговите нужди и потребности, пренебрегвайки себе си и блокирайки действията си.

Според проучване на PsychologyToday, неувереността в себе си и съмненията в собствената преценка са правопропорционални на склонността ни да изпитваме вина. Перманентно усещане за вина, когато нечии очаквания или желания не бъдат изпълнени, е индикация за емоционална зависимост към одобрението на другите. В такива случаи имаме нуждата другите (или нещо извън нас) да дефинира кои сме, колко сме добри, как се държим, вместо да разчитаме на вътрешните си механизми за вземане на решения. И точно тогава губим връзка със себе си, със своя разум и със своите усещания.

Според Harvard Business Review (2015) двама от пет CEO се провалят до 18 месеца след тяхното назначаване на подобен пост. Изглежда основната причина за това няма нищо общо с кометенции, знание или опит, а по-скоро с навици, его и лидерски стил, който не отговаря на организационната културата.

Страница 1 от 3

Copyrights © 2016-2017 Margarita Kolcheva | Всички права запазени. Уеб дизайн и оптимизация от CMS България